keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Siilinjärveläistä graffititaidetta – katso huikeat kuvat!

Luulitko tätä ihan oikeasti siilinjärveläiseksi linkkiä avatessasi? Idiootti, tämä on pöllitty netistä.
Graffiti- ja tagitaide ovat osa kaupunkikulttuuria. Kauneimmillaan ne rikastuttavat katujen ilmettä monipuolisuudellaan. Myös kotikuntaani Siilinjärvelle graffitikulttuuri on levinnyt ajan saatossa. Tein pienen lenkin Siilinjärven kiinteistöihin, tunneleihin ja muihin potentiaalisiin graffapaikkoihin. Tässä oman kotikuntani upeaa graffititaidetta...

Boss-tagia löytyy sieltä täältä pitkin Siilinjärveä. Kuka on tämä salaperäinen "boss"? Mitä "boss" tarkoittaa? Voimme vain arvailla.
KÄNNI ANKKA, lukee ekspressionistisessa lyijykynätaidetyössä. Kuvastaako teos alkoholistin yksinäisyyttä tai alkoholismin rappeuttavaa, eläimellistä vaikutusta, vai pohtiiko se ihmisen suhdetta luontoon? Mikä on luonnon ja alkoholin suhde? Onko itsensä päihdyttäminen luonnollinen perustarve? Onko ihminen humalassa kuin ankka?
Pysäyttävä työ pohtii aseita.

Minimalistisessa työssään taiteilija kyseenalaistaa tuolin muodon. Mikä on tuoli? Mikä on itsestään selvää muotoa? Teos saa katselijansa pohtimaan monia erilaisia asioita.

Uimarannan kopeille tehdyssä, pelkistetyssä graffitissa pohditaan uskontoa, hyvää ja pahaa. Kuka on hyvä, kuka paha? Satanismin ja kristinuskon symbolit vierekkäin saa katselijan arvioimaan hyvyyttä ja pahuutta uudenlaisista näkökulmista.

Seksuaalivähemmistöt ovat olennainen ja toistuva teema siilinjärveläisessä graffititaiteessa. Lebsoja kehotetaan imaisemaan elintään, homot taas saisivat imaista pyllyään. Myös Lassila & Tikanoja -siivousfirma kerää ihastelua toisessa sateenkaaritöistä.
Teoksen tekijä ottaa kantaa sotaan: aseet ovat pahaksi, ja myös irvistävä pommi tietää totuuden. Pommin viereinen spiraali
voi olla katselijalle arvoitus. Mahdollisesti se kuvastaa pommin räjähtäessä tapahtuvaa elämän katoavaisuutta.
Anarkasmi ja poliisiteema erottuu erityisesti asematunnelin tageissa. Yhdyssanat ovat hallussa. Tarvitaanko toisaalta aina tarkkaan jäsenneltyä kielioppia itsensä ilmaisuun?
Jos poliisit saisivat paremmin panoa, olisivatko ne niin äkäisiä? Olisiko maailma onnellisempi paikka, jos ihmiset saisivat paremmin seksiä ja olisivat sen jälkeen hymy perseessä. Älä sano "vitut poliisista" (fuck the police), sano "vittua poliisille"!
Jumalakin on käynyt kirjoittamassa puumerkkinsä asematunneliin.
Kansainväliset brändit näkyvät Siilinlahden koulun tuntumassa.

9 kommenttia:

  1. Kiiiiitoos tää postaus sai nauramaan ja kovasti :D:DD Ja pakko myöntää että eka kuva oli kyllä hyvä houkutin joka sai avaamaan linkin ajatuksella "wuuut mitä ihmettä siilinjärvellä on tapahtunu minun poissaollessa?" Postauksen luettuani sain kysymykseen hyvin pian vastauksen. Ei mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jooh, näiden kuvaaminenkin ja taidekeskustelua parodisoiva kuvaileminenkin oli vähintään yhtä hauskaa kuin tämän lukeminen. :D Ee tiällä mikkää muutu! Mahtavaa et tää juttu on herättänyt monissa hilpeyttä. ^^

      Poista
  2. Hahah mun lemppari on ehdottomasti fuck to police :"Dd

    VastaaPoista
  3. miun lenkkipolun varrella melki kaikki noi, ehdoton suosikkini tämä ylläkin mainittu "fuck TO police".
    Ihanaa anarkiaa <3

    VastaaPoista
  4. Oi vitsi iha huippu postaus!! :D

    VastaaPoista
  5. Aiemmin Siilissä ilahdutti myös "kolu on paska", liekö kadonnut jo katukuvasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whoaa, mulla on hämäriä muistikuvia moisesta! Samoin yhdessä tunnelissa oli ennen teksti "terska" ja havannoillistava kuva aiheesta, mutta se oli pyyhitty pois. Ehkä näitä joskus jopa poistetaan täältäkin? : D

      Poista
  6. Eiks tuo "kolu on paska" löydy ahmon koulun pyöräkatoksessa olevasta hiekka-astiasta? Jos en ihan väärin muista:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Kiertelin kyllä Ahmon koulunkin suunnalla, mutta mahdollisesti olen missannut tämän. Pitää käydä katsomassa ja mahdollisesti tämäkin taideteos lisätä tänne. ^^

      Poista