sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kuolettava luoti














---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Kuolettava luoti oli yhdeksännellä luokalla kuvaamataidon päättötyöni. Se valmistui toukokuussa 2010.
- Sarjakuva oli tarkoitus tykittää nettiin jo aiemmin, mutta erinäisistä syistä homma lykkääntyi aina. 2011 loppuvuodesta sarjakuva oli skannattu ja kammottava käsialani korjailtu lukemiskelpoiseksi, mutta silloinen koneemme kaatui vieden tämän version mukanaan. Seuraava versio jäi joksikin aikaa kadoksiin toisen koneemme käyttöliittymän vaihtuessa. Ennen tätä blogia minulla ei ollut sopivaa julkaisualustaa koko helahoidolle, enkä tiedä onko tämäkään paras paikka tälle. Vaikeuksien kautta voittoon: nyt se on netin maailmassa.
- Kuolettava luoti oli muutaman viikon koulun seinällä vitriinin takana. Kirosanat ja Super Marion seksikohtaus herättivät jonkin verran paheksuntaa, ja ennen esillepanoa kävin keskustelemassa vararehtorin ja kuvaamataidon opettajani kanssa, uskaltaako tätä laittaa näkyville.
- Mikki Hiiri on minusta aina ollut maailman ärsyttävin sarjakuvahahmo. Rasittava kusipää.
- Sarjakuvan ideana on parodisoida erityisesti Agatha Christie -dekkareita.
- Viisi vuotta julkaisunsa jälkeen kaikki vitsit eivät ole yhtä ajankohtaisia: esimerkiksi Pieksämäen Ideapark-hanke peruuntui. Osa sisäpiirivitseistä ei aukene kaikille: osa on yläasteaikojen läppää, lisäksi Super Mario -nörteille ja Tuksun näädille on piilotuksia, joita muut eivät tajua.
- Kokonaisuudessaan olen työhön tyytyväinen, vaikka piirrosjäljessä on ajoittain kömpelyyksiä eikä kaikki vitsitkään ainakaan enää tunnu yhtä hauskoilta.
- Kerro toki mitä pidit! ˆˆ

2 kommenttia:

  1. Loistava :DD Hienoa että sait tän koulun seinälle kaikkien ihasteltavaks. Neulamäen yläasteella moista epäasiallisuutta ei olisi suvaittu. (Nimim. kaveri joutui kuraattorin juttusille kirjoitettuaan äikän vapaan tekstin kurssilla kauhutarinan kirvesmurhasta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :D Voi ei, tuollainen on kyl ärsyttävää. Aina nuoria ollaan valmiita epäilemään hulluiksi tms jos tekee jotain räväkkää. Itsekin tosiaan sain ihan puolustaa työn laittamista näytille ja sovimme, että jos valituksia tulee liikaa, se otetaan pois. Onneksi se sai sen pari viikkoa olla rauhassa. :D

      Poista